torstai 7. kesäkuuta 2018

Ekan lomaviikon helpot herkut

Joo, tänään en meinannut sen enempiä jaaritella. Eka lomaviikko lähenee loppuaan, ja ollaan tyttöjen kanssa vielä kaikki hengissä ja yhtenä kappaleena. Positiivinen yllätys.

Empun kanssa on vähän herkuteltu. Koitettu uusia reseptejä, ja vihkosta kaivettu esille niitä vanhoja luottoreseptejä.

Emppu halus ihan välttämättä, että opettajille lahjaks menneet mansikkamarengit on sisällytettävä tähän postaukseen, joten meijän lomaviikko alko poikkeuksellisesti tässä mielessä jo männä perjantaina 😊 siinä kun oli sen suklaakakun vääntäminen lauantaille ja muuta pöhinää, niin meni vähän myöhäseks. Marengit saatiin uuniin klo 22. Emppu luovutti samoin tein, että jakso herätä todistusta hakemaan aamulla. Ite päivystin tunnollisena klo 02.00 asti, eikä ne hiton marengit ollu silloinkaan vielä lähellekään kuivia. Etin jo tulitikkuja torpasta, että olisin saanu silmät pysymään auki... Sitten aattelin että olkoot. Käänsin uunista virrat pois ja painelin peiton alle. Ja TADAA, aamulla minnuu ootti uunissa täydellisyyttä hipovat mansikkamarengit. Loistavaa.
Marenkien ohje otettiin internetin ihmeellisestä maailmasta, KVG niinku tuo meijän rakas teini usein äipälle sanoo.

https://www.meillakotona.fi/reseptit/helpot-mansikkamarengit

Tuolta siis resepti.

Erityisen tyytyväinen olin kuitenkin tällä kertaa omaan paketointitaitooni! Tuli aikuisten oikeesti nätit nyytit (hyi kamala!) opettajille viemisiksi. Tähän sopis taas yks hyvä kaiman lentävä lause:

ITSEENI OON KIITTÄNY JA KIITOSTA ON RIITTÄNY.


No, siinä ku oltiin sitten saatu kunnialla lasten koulut päätökseen niin päästiin siihen loman makuun. Maanantaina Emppu tuumas heti aamusta, että äitin puska rehottaa. Eiku tekemään asialle jotaki. Reseptivihkon kimppuun ja raparperit jatkojalostukseen. Tää resepti on joku ikivanha, varmaan serkunsiskonkaimannaimalta saatu ja muistaakseni 2 eri ohjetta risteytetty 🤔

- Raparperia pilkottuna
- Sokeria
- Kanelia

Raparperit sekotellaan maustumaan kanelin ja sokurin kansa, ja sitten ite taikinan kimppuun. Myöhän tykätään tästä ohjeesta ku laiskoja ollaan. Ei tarvihe mittään vatkailla eikä ketkutella, sekotellaan vaan. 

- 5dl vehnäjauhoja 
- 2tl leivinjauhetta 
- 2,5dl sokeria
- 3 munaa
- 1dl sulatettua voita
- 2dl kermaviiliä

Eli kaikki vaan sekalutta ja vuokiin. Myö jouvuttiin olosuhteiden pakosta tekemään pullavuokiin, mut tuntu toimivan silleenkin. Paisteltiin 200 asteessa reilu 15min. (ei sentään yön yli niinku marenkeja) 


Ja viimeisenä, muttei TODELLAKAAN vähäisimpänä meijän ehoton uus suosikki: mikrosuklaakakku! Voi jessus miten voi uusavuttoman kokin leipominen olla helppoa! Ja on muuten ihan sairaan hyvää vielä kaiken hyvän lisäks. Ai että. En oo mikään suklaan suuri ystävä muuten (vain puoli kiloa päivässä) mutta tää kyllä osu ja uppos. Ja on nopia tehä, ehkä 4 minuuttia kaikkiaan meni. Tai 5 jos syöminen lasketaan mukaan.  
Ohjekin on varsin simppeli:

- 1/2dl vehnäjauhoja 
- 1/2dl sokeria
- 2rkl tummaa kaakaojauhetta 
- 1/4tl leivinjauhetta 
- vaniljasokeria
- 2rkl öljyä
- 1 muna
- 1/2dl maitoa

Ja taas kerran vaan kaikki sörsselit sekasin ja tuotos kahteen mikronkestävään mukiin. Sitten mikro huutamaan 2 minuutiks (800w). Ja vapaavalintaiset lisukkeet kylkeen. Tosin varmaan olis ihan bueno vaikka tuommosenaan esim. kaffen kanssa. 


Että tämmöstä tällä kertaa. Nauttikaa helteistä (meillä tänään +11, huh.) ja herkutelkaa! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusia tuulia. Kun jotain yrittää...

Piiitkän hiljaisuuden jälkeen ajattelin taas rustailla ja kertoa vähän syytä blogihiljaisuuteen. Kuukaus takaperin heräsin todellisuute...