tiistai 22. toukokuuta 2018

Muurahaismellakka ja maan antimia

Meille on muuttanu alivuokralaisia, luvatta. Änkeytyyt joka paikkaan oman mielensä mukaan. Joka kesäinen muuttoaalto käynnissä, saisivat välillä lomailla miun puolesta vaikka pääkaupunkiseudulla. Tahi jossain. Mutta ei, aina ne tulee meille. Ehkä meillä ollaan niin vieraanvaraisia. Jätetään mehumukit pöydille, eikä aina muisteta huuhtasta jokasta käytettyä astiaa kun se laitetaan tiskialtaaseen. Joka tapauksessa perheemme on kasvanut vähintään tuhannella, ellei jopa miljoonalla pikku otuksella. Mietin tuossa viime yönä, että ku nämä sirkat sun muut ötiäiset on nyt muka niin kamalan maukkaita, niin mitenhän ne uppois nuo sokerimuurahaiset? Lähtiskö penskoilta niitä rouskuttamalla enin makean himo? Säästöhän se olis sekin näin lapsiperheessä. Vois lauantaina sanoa, että kerätkäähän lapset karkkinne. Tiiä miten maukkaita olisivat.

No vuokralaisista huolimatta elämä jatkuu. Emppu päätti tänään heti aamusta, että hän käy keräämässä raparperia ennen kouluun lähtöä, että saan leipoa jotakin välipalaa. Laiska ku oon, niin yhistelin 2 maailman helpointa reseptiä ja tein piirakan.


Tässä ohjeessa ei tarvii ku sekotella, vatkoomiset saapi jättää muille. Vallan yksinkertasta. Laitan tuohon alemmaks kuvan ohjeista, niin on vielä helpompaa ja yksinkertasempaa.


Muffinssiohjeesta nykäsin vaan tuon ekan kohan käyttöön, eli raparperien "maustamisen", pohja sitten piirakkaohjeella kaksinkertasena. Tää piirakkaohje on kyllä ollu aarre miun ja Empun reseptivihkossa. Tyttö sen aikoinaan kuljetti päiväkodista rypistyneellä ja revenneellä paperilapulla toivoen, että voitais kotona kokeilla. Siitä on tullu yks meijän luottoresepteistä :) 

Niin siis meillä on Empun (8v) kanssa yhteinen reseptivihko. Diili on, että siihen laitetaan VAIN hyvältä maistuvat jutut :D ite ne omin pikku kätösin siihen kirjoitellaan. Jostain syystä monen, lähes jokaisen leivontaohjeen viimeinen kohta kuuluu:

- MUISTA NUOLLA TAIKINAKIPPO! 

Elämän pieniä tärkeitä asioita ❤






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uusia tuulia. Kun jotain yrittää...

Piiitkän hiljaisuuden jälkeen ajattelin taas rustailla ja kertoa vähän syytä blogihiljaisuuteen. Kuukaus takaperin heräsin todellisuute...